Chrupiące krewetki w panierce panco

Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Opis:
SKładniki:
- 250 ml ciasta do panierowania
- 12 średnich obranych krewetek
- 15 łyżek panierki panko
- 700 ml oleju roślinnego
- natka kolendry lub pietruszki
- limonka
- ulubiony sos lub dip, np. słodki chili, chili czosnkowy lub kokosowo-arachidowy
Przygotowanie:
- Przygotuj ciasto. Rozgrzej olej do 170°C. Obtaczaj krewetki w cieście, po czym panieruj w panko. Wrzucaj na gorący olej, smaż 2-3 minuty do zezłocenia panierki
- Wyjmij krewetki, odsącz na sicie, podaj przybrane kolendrą lub natką pietruszki oraz limonką. Osobno podaj w miseczce wybrany sos lub dip
Wartości odżywcze:
Białko
g
g
Tłuszcz
32 g
32 g
Węglowodany
114 g
114 g