Chrupiące krewetki w panierce panco

prawn, seafood, shrimps-1239427.jpg
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Opis:
SKładniki:
  • 250 ml ciasta do panierowania
  • 12 średnich obranych krewetek
  • 15 łyżek panierki panko
  • 700 ml oleju roślinnego
  • natka kolendry lub pietruszki
  • limonka
  • ulubiony sos lub dip, np. słodki chili, chili czosnkowy lub kokosowo-arachidowy
Przygotowanie:
  1. Przygotuj ciasto. Rozgrzej olej do 170°C. Obtaczaj krewetki w cieście, po czym panieruj w panko. Wrzucaj na gorący olej, smaż 2-3 minuty do zezłocenia panierki
  2. Wyjmij krewetki, odsącz na sicie, podaj przybrane kolendrą lub natką pietruszki oraz limonką. Osobno podaj w miseczce wybrany sos lub dip